Friday, October 19, 2012

Kos Membaiki Kenderaan Berusia Lebih Lima Tahun Lebih Tinggi

PETALING JAYA: Jika anda memiliki sebuah kereta berusia lebih dari lima tahun dan terbabit dengan kemalangan, bersedialah menerima tekanan daripada syarikat insurans dan bengkel, yang mengkehendaki anda membayar lebih atau berpuas hati dengan alat ganti tidak berkualiti.

Syarikat insurans menetapkan bahawa alat ganti tidak seharusnya baru dan tidak seharusnya diganti dengan yang tulin mengikut umur kenderaan.

Alat ganti baru hanya akan dipasang jika pemilik bersetuju untuk membayar caj "betterment" yang biasanya antara lima peratus dan 40 peratus daripada harga penggantian.

Bengkel motor mengeksploitasi keadaan ini dengan memasang alat ganti tiruan dan menyatakan ia baru atau asli.

Pemilik perlu membuat perbezaan berapa yang sedia dibayar syarikat insurans dan apa yang dicaj oleh bengkel.

Daripada 9,721,447 kereta di jalan raya, 1,984,140 berusia lebih dari lima tahun.

Pengurus operasi liga sukan berusia 36 tahun mempunyai pengalaman tipikal.

Shamim Imran menyedari fasal alat ganti apabila dia menghantar Proton Satria GTi berusia 12 tahun untuk dibaiki selepas ia rosak bulan lepas.

Setelah mengambil polisi insurans komprehensif, dia menganggap keseluruhan bil pembaikan akan ditanggung.

Sebaliknya, syarikat insurans hanya meluluskan RM5,000 untuk bengkel menggantikan pencucuh kereta, sistem penggera dan stereng.

"Tetapi saya difahamkan alat ganti tiruan akan digunakan untuk kereta saya. Jika saya mahu yang asli, saya terpaksa menambah sebanyak 40 peratus sebagai caj 'betterment'," katanya.

Dia berkata bahawa syarikat insuransnya telah mempersetujuinya dengan bengkel panel.

"Menurut mereka, peraturan Bank Negara membenarkan bahagian alat ganti kenderaan berusia 10 tahun dan ke atas digantikan dengan alat ganti tiruan.

"Saya bingung. Saya fikir insurans akan memberi kebaikan terhadap sebarang tuntutan kerosakan," kata Shamim, sambil menambah beberapa orang rakannya turut mendapat tawaran yang serupa daripada bengkel panel mereka.

Ahninaroah Mohd Noor dari Kuala Lipis berkata bahawa bengkel panelnya memasang alat ganti tiruan pada Proton Wira berusia lapan tahunnya selepas kemalangan yang merosakkan bumper depan, lampu, radiator dan tangki air.

"Saya telah diberikan RM4,000 untuk membaikinya. Apabila kereta pulang dari bengkel ia kelihatan elok," kata guru berusia 29 tahun ini.

Tetapi dia terperasan bahawa logo Proton yang baru ditukar mula pudar selepas beberapa hari.

"Apabila saya menggoncang bumper depan, ia jatuh dan saya menyedari bahawa saya telah diberi alat ganti tiruan," kata Ahninaroah, yang mengadu kepada syarikat insurans tetapi perkara itu tidak pernah diselesaikan.

"Saya akhirnya perlu menggantikannya dengan alat ganti tulin dengan duit saya sendiri."

6 comments:

Kelly Wood said...

Apakah Anda dalam kesulitan keuangan? Apakah Anda perlu
pinjaman untuk memulai bisnis atau untuk membayar tagihan Anda? Kami meminjamkan pinjaman kepada perusahaan lokal, internasional dan juga pada tingkat yang sangat rendah 2%.
Kami memberikan pinjaman kepada orang yang membutuhkan bantuan.
Terapkan Sekarang Via Email: kellywoodloanfirm@gmail.com
Terima kasih dan Tuhan memberkati
Ibu Kelly

merit hope said...

(Faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
                
Hello saya sedang Bishop Great David pemberi pinjaman pinjaman sah dan boleh dipercayai untuk pinjaman
dalam terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami pada kadar faedah 2%. daripada
USD $ 12,000 kepada $ 8000000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil-bil. jika awak
perlu loana yang
   yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
In: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
Tuhan merahmati kamu.
Yang ikhlas,
Puan: merit Hope
E-mel: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada :( faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

CARO WHITE said...

KESAKSIAN mengamankan A PINJAMAN DARI PRUDENT DAN RAHASIA KREDIT LAYANAN, ANDA TERLALU BISA mendapat bagian OF IT!

Halo Setiap Satu, saya Mrs. Caro White dengan nama, warga negara Amerika Serikat. Aku segera ingin menggunakan media ini untuk menyiarkan kesaksian bagaimana Tuhan membawa saya ke pemberi pinjaman dan pinjaman nyata Legit yang telah mengubah hidup saya dari rumput untuk rahmat, dari tingkat kemalangan untuk seorang wanita sukses yang sekarang dapat membanggakan kaya, hidup bahagia kaya dan sehat tanpa stres atau kesulitan keuangan. Hari ini saya sekarang dianggap sebagai wanita kehormatan. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet, itu tidak berhasil dan saya kebetulan jatuh di tangan penipuan, yang scammed saya jumlah $ 2000. Dan ketika hal ini terjadi, saya jadi bingung dan putus asa dan berdoa kepada Tuhan untuk mencari saya untuk nyata, legit dan asli pemberi pinjaman kredit online yang tidak akan menambah rasa sakit saya. Jadi saya memutuskan untuk memanggil seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas tentang masalah ini dan untuk kesimpulan kami dia bercerita tentang seorang pria bernama Mr. Deacon Francis Johnson yang merupakan CEO dari FRANCIS JOHNSON korporasi PINJAMAN PERUSAHAAN WORLDWIDE. Jadi saya mengajukan pinjaman untuk jumlah ($ 506,000.00), dengan tingkat bunga serendah 3% per tahun, dan saya memberi mereka korporasi maksimum dan mematuhi petunjuk yang diberikan kepada saya oleh Lembaga, dan segera, pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres atau keterlambatan, dan semua persiapan yang dibuat mengenai kredit transfer dan dalam waktu kurang dari dua (2) hari dari pinjaman disetorkan ke Rekening Bank saya. orang saya jauh dan dekat, apakah ini bukan kesaksian besar? Ini sekarang membuat saya percaya bahwa di mana ada yang buruk masih ada yang baik dan jujur. Jadi saya ingin saran Anda yang ada yang ingin mengamankan nyata dan pinjaman asli, untuk silahkan hubungi FRANCIS JOHNSON korporasi PINJAMAN PERUSAHAAN melalui alamat email berikut: (Corporativeloancompany@gmail.com), saya selalu berdoa agar Tuhan di Surga memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Sekali lagi, berhati-hatilah saat mencari pemberi pinjaman pinjaman online banyak yang penipuan! Satu hal yang saya selalu memberitahu orang-orang adalah bahwa mengajukan permohonan pinjaman di lembaga ini, Anda harus memiliki itikad baik Utmost dan Trust layak.

Terima kasih dan Tuhan memberkati
   Tertanda
Ibu Caro White

boydd said...

jangan Perlu pinjaman? atau memerlukan pinjaman untuk membayar dept anda atau bil bimbang tiada
lebih, dan jika ya, sila hubungi kami di: michaelbrinloanfirm001@gmail.com

nama: ....
Jumlah Pinjaman yang diperlukan: ...
menyatakan: ....
negara: ...
nombor telefon:.....

CATATAN: SEMUA MAIL PERLU DIKEMUKAKAN KEPADA EMAIL INI:
michaelbrinloanfirm001@gmail.com

Rechael frank said...

Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di: rechaelfrankloanfirm@gmail.comAnda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

1 Nama Penuh: ............................
2 Alamat Hubungi: .......................

3.Negara: .....................

4.Seks: ...............

5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
6. Tempoh Pinjaman: ...................
7. Nombor Telefon Langsung: .................

Banyak Cinta,

Rechaelfrankloanfirm@gmail.com

L
Mrs: Rechael

Esther Alvarado said...

Halo,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan ESTHER ALVARADO, seorang pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan cepat dan mudah, pinjaman peribadi, kereta, pinjaman, rumah, pinjaman, pelajar, pinjaman, pinjaman komersial, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan banyak lagi. Adakah anda telah ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Lihatlah lagi, kerana kami berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, syarikat dan syarikat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat . Tiada pemeriksaan kredit yang diperlukan, dijamin 100%. Hubungi kami hari ini dan anda akan senang melakukannya kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah sejarah kewangan anda.

Hantarkan e-mel kepada kami: (estheralvaradoloanfirm@gmail.com) untuk memohon.